Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Syyskuun tavaramerkki: Muoto

Selkeä IPR-strategia ohjaa brändityötä

Pinottavia Muoto-tuotteita, lautasia ja rasioita, jotka valmistetaan puukuitumassasta.
Muoto rekisteröitiin Metsä Groupiin kuuluvan innovaatioyhtiö Metsä Spring Oy:n tavaramerkiksi syyskuussa 2021.

Muoto® on täysin uudenlainen 3D-kuitupakkaustuote, joka tuotetaan märästä puukuitumassasta ilman välivaiheita. Muotoon puristetuilla täsmälliseen käyttötarkoitukseen valmistettavilla tuotteilla voidaan korvata muovia esimerkiksi erikokokoisissa ja -muotoisissa ruoka- sekä take away -pakkauksissa.

– Tässä työssä tunnistettavalla brändillä on todella tärkeä rooli. Tavaramerkki on luonnollisesti uniikin brändin rakentamisen keskeinen elementti. Se varmistaa, että meillä on toiminnanvapaus ja yksinoikeus, toteaa tuotepäällikkö Tarja Heikkilä Metsä Springiltä.

Lue Muoto-tavaramerkin koko tavaramerkkitarina.Avautuu uuteen välilehteen

Kuukauden tavaramerkin valinta

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Esimerkiksi syyskuun 2022 tavaramerkki on valittu syyskuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta.

Valinnan tarkoituksena on esimerkkien avulla kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Valintaan vaikuttavat myös tavaramerkin erottuvuus muista tavaramerkeistä.

Tutustu myös muihin kiinnostaviin kuukauden tavaramerkkeihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tavaramerkin hakeminen on helppoa

Mieti ensin, onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen. Varmista sen jälkeen tietokannoista, ettei samankaltaista merkkiä tai toiminimeä ole jo rekisteröity samankaltaisille tuotteille. Määrittele vielä ne tuotteet ja palvelut, joissa merkkiä aiot käyttää. Tee lopuksi hakemus sähköisesti.

Lisätietoa ja -ohjeita tavaramerkin hakemiseen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.09.2022